Sådan fanger du muldvarpe og mosegrise med muldvarpesakse

Muldvarpe og mosegrise er en pestilens, når man prøver at holde sin græsplæne pæn! Lader man dyrene være i fred sker der en opformering og problemet spredes og forværres. Muldvarpe og mosegrise bør derfor bekæmpes løbende hele året igennem. I det følgende giver vi nogle gode råd om, hvordan muldvarpesakse kan anvendes til at bekæmpe muldvarpe og mosegrise. Den viste muldvarpesaks er model 'Kraftig' (v/n 02/480-174).

Muldvarpeskud er en ren pestilens, når man prøver at holde en pæn græsplæne

Start med at identificere de friske muldvarpeskud. Dette gøres bedst om morgenen, inden jorden bliver tør på overfladen, afmærk evt. stedet. Muldvarpesaksene først skal sættes om eftermiddagen, fordi muldvarpe og mosegrise er mest aktive i aften og morgentimerne.

 

Et stykke af muldvarpens gang fritlægges.

En stykke af muldvarpens gang fritlægges. Det er vigtigt at man sikrer sig at det er muldvarpens 'hovedgang' der fritlægges, dvs. der skal være hul/gang til begge sider (som vist på billedet.) I nogle tilfælde er muldvarpeskuddet placeret for enden af en blind sidegang, og her skal man ikke placere muldvarpesaksen.

Husk at bruge handsker, når du fritlægger gangen - lugt af mennesker vil skræmme muldvarpen.

Muldvarpesaksen placeres så udløsermekanismen rører bunden af muldvarpens gang.

Muldvarpesaksen placeres parallelt med gangens retning og så dybt at udløsermekanismen er i kontakt med jorden i bunden af muldvarpens gang. Muldvarpesaksen skal fylde hele gangens bredde. Det er vigtigt at udløsermekanismen monteres således at saksen bliver så følsom som muligt.

Husk at bruge handsker når du betjener og placerer muldvarpesaksene, da lugt af mennesker vil skræmme både muldvarpe og mosegrise. Nye fælder gnides med jord inden de tages i brug.

Muldvarpesaksen dækkes med løs jord og/eller tørv så der ikke trænger lys ned i muldvarpens gang. Muldvarpesaksen dækkes forsigtigt med løs jord og/eller græstørv (der må gerne komme løs jord i fælden). Jorden må dog ikke komprimeres eller indeholde sten, da saksen skal kunne arbejde frit. Muldvarpesaksen skal være dækkes således at der ikke kommer lys ned i muldvarpens gang.
Brug flere muldvarpesakse af gangen - det øger sandsynligheden for succes.

Vi anbefaler at du placerer mindst to muldvarpesakse i nær tilknytning til hinanden, det øger sandsynligheden for succes væsentligt. Muldvarpesaksene efterses inden for 1-2 døgn. Hvis der ikke er fangst inden for to døgn, bør du prøve igen, evt. et andet sted.

Du kan med fordel koordinere indsatsen med naboer, der også er berørt af problemet. Dette giver den største effekt på både kort og langt sigt, fordi muldvarpe og mosegrise i nabolaget ellers vil invadere de tomme gange hos dig. 

BINGO! Muldvarpen blev fanget til næste morgen.

Så er der fangst! Muldvarpesaksen har en kraftig fjeder, så muldvarpe og mosegrise dræbes omgående eller på meget kort tid. Husk at efterse fælderne senest to døgn efter at du har sat dem. Muldvarpe saksen skal ikke rengøres efter fangst, men evt. gnides med lidt jord.

Muldvarpesaksen fanger også mosegrise! - fremgangsmåden er den samme

Muldvarpesaksen kan også fange mosegrise! Fremgangsmåden er den samme som for muldvarpe.

Knæk og bræk! 

 

-49%
Model/varenr.: 80/228-910
0 anmeldelser

Prisbillig muldvarpefælde i let udførelse, varmgalvaniseret.

25,00
( 20,00 )
49,00
Du sparer: 24,00
Populær
-49%
Model/varenr.: 80/228-914
0 anmeldelser

Muldvarpefælde i kraftig udførelse, varmegalvaniseret.

40,00
( 32,00 )
79,00
Du sparer: 39,00
-49%
Model/varenr.: 80/228-916
0 anmeldelser

Professionel muldvarpesaks med følsom og betjeningsvenlig udløsermekanisme, varmgalvaniseret.

45,00
( 36,00 )
89,00
Du sparer: 44,00