Fremstilling af en flagstang af træ

Vores flagstænger af træ fremstilles af Tiset Hegn- og Flagstangindustri, hvor de har mere end 30 års erfaring med fremstilling af flagstænger.

God centrering giver årringe med ens tykkelse hele vejen rundt om træets biologiske kerne.Til produktionen af flagstænger anvendes udelukkende dansk Rødgran (Picia Abies) af meget høj kvalitet. Hver enkelt rødgran udvælges på roden i skove i det centrale Jylland og på Bornholm, hvor rødgran udvikler høj styrke og en slank og ret form. Den høje styrke kommer af langsom vækst igennem 40-60 år, hvilket giver træet høj densitet, ret fiberforløb, små knaster og smalle årringe. Rødgranerne vokser endvidere i læ for kraftig og ensidig vindpåvirkning, hvilket giver træ med en god centrering og som er fri for indre stormskader. Dette sikrer flagstangen lang tids holdbarhed og at den ikke bliver skæv i takt med at træet tørrer.

Langsom vækst giver træet små kanster, ret fiberforløb og høj styrke

Hvert grantræ afbarkes, formhøvles og finhøvles for at opnå den rette afsmalning og overflade, og det er i denne sammenhæng at det oprindelige træs rette og slanke form har sin betydning; for kun når der er overensstemmelse mellem det oprindelige træs form og slutproduktet, undgår man at træet høvles over spån. Høvles træet over spån nedsættes flagstangens bøjestyrke og overfladen kan med tiden blive ujævn. Efter høvling håndmales flagstængerne tre gange med hvid oliemaling, der har en køn silkemat og vejrbestandig overflade. Håndpudsning og mellemslibning er en selvfølge, og det sikrer at kvaliteten altid er i top. Alle flagstænger forarbejdes og opbevares udendørs og under tag, således at den rette balance mellem træets vandindhold og luftens fugtighed bevares. Dette modvirker at træet slår sig, revner og bliver skævt.

Når du køber en flagstang af træ hos os, køber du derfor også et stykke traditionsrigt og godt dansk håndværk, der bygger på mange års erfaring og et indgående kendskab til træ som råvare.

Læs også om:

Populær
Model/varenr.: 02-208
0 anmeldelser

Flagstang af træ, længde 8 meter, komplet med knop, line og klampe

1.319,00
( 1.055,20 )
Model/varenr.: 02-209
0 anmeldelser

Træflagstang med 9 meter længde, komplet med knop, line og klampe

1.610,00
( 1.288,00 )
Model/varenr.: 02-210
0 anmeldelser

Flagstang af træ, længde 10 meter, komplet med knop, line og klampe

1.989,00
( 1.591,20 )